Nastassia og Chris Furnish flytter ind i deres nye toplans rækkehus i Espehaven i IrmaByen i 2017. De glæder sig til freden og roen i Rødovres nye bydel efter tiden i deres andelslejlighed i Valby, hvor det godt kan larme om natten. ”Vores nattesøvn bliver ofte forstyrret i Valby. Fred, ro og tryghed er også ekstra vigtigt, når vi får børn,” siger Chris.

Nastassia og Chris er henholdsvis 25 og 34 år og planlægger at stifte familie i deres nye omgivelser. Det lagde andelslejligheden i Valby ikke op til. De kiggede på større lejlighed i Valby, men den var væsentligt dyrere end rækkehuset i IrmaByen. Boligjagten fik dem også forbi et rækkehus i Glostrup. Men det mente de begge lå for langt væk fra byen.

Rødovre er nabo til København. Og det var ret afgørende for deres boligvalg. Nastassia og Chris holder begge meget af shopping i storbyen og af at besøge vennerne, hvoraf mange stadig bor i hovedstaden. De satser på både at cykle, tage S-toget eller bilen til København. Selvom parkering i storbyen kan være en kæmpe udfordring. I Valby tog det tit parret op til 30 minutter at finde en parkeringsplads, indtil de fik fat på en lejet p-plads.

Lige til at flytte ind i

I Espehaven holder de tæt på deres hoveddør. Det glæder de sig til.  Samtidig ligger Rødovres nye bydel tæt på deres arbejdsplads i Rødovres industrikvarter. Parret har deres egen virksomhed, Skiltex.dk, der leverer skilte displays og messeudstyr til virksomheder. Kun to kilometer fra deres nye bolig.

”Jeg har været vant til at bo i hus, mens Nastassia er vokset op i lejlighed. Så et rækkehus i to plan er en perfekt løsning for os,” siger Chris. De ser begge frem til at sidde ude i deres have og nyde solen og de lune sommeraftener.

Nastassia glæder sig også til at flytte ind i et byggeri, som ikke skal renoveres i mange år. De bruger meget tid og mange penge på at renovere lejligheden i Valby.

”Det har vi ikke lyst til igen. Nu vil vi have en bolig, der er lige til at flytte ind i, som fra starten er indrettet efter vores ønsker til gulve og køkken og med et stort badeværelse”, siger Nastassia.

Inden for de næste par år vil Nastassia  og Chris gerne have børn. Her er IrmaByen attraktiv på grund af institutionerne tæt på bydelen, de mange børnevenlige grønne arealer og de lukkede stier, hvor børnene ikke risikerer noget i trafikken. De glæder sig også til fællesskabet med de andre beboere og til at have plads til overnattende gæster, når deres familie fra henholdsvis Hviderusland og England kommer på besøg.

Helt lavpraktisk glæder de sig også til helt nye hvidevarer inden for huset fire vægge. Tøjvask er ingen yndlingsbeskæftigelse. Men det bliver dejligt at slippe for at gå på vaskeri, som de gjorde i Valby.