”Fortov af trampoliner”? ”Børnehotel, når man er træt af sine forældre”, ”et sted, hvor børnene kan bytte ting” eller måske ”en by hvor man kan ordne alt på 15 minutter”?

Idérigdommen fejler ikke noget hos 3B på Valhøj skole eller 3B på Islev skole, når de bliver spurgt, hvordan IrmaByen bliver et fedt sted for børn.

Co-creation bureauet Fremtidsfabrik har sat de i alt 37 unge idémagere stævne på festpladsen i Rødovre Centrum. Børnene skriver eller tegner på nogle store postkort, hvad de kunne ønske sig af livet i IrmaByen. Når tegningerne og skriverierne er færdige, bliver de hængt op på en tørre-snor med klemmer, så alle børnene kan se hinandens forslag. ”Mange af forslagene kunne ingen voksen have gættet i forvejen,” siger Jonas Rygaard, der styrer slagets gang på Festpladsen, hvor Fremtidsfabrik har stillet hvidmalede trækasser op sammen med orange, oppustede plasticpuder, som børnene kan sidde på, mens de fortæller hinanden om ideerne. Imens går Fremtidsfabrik rundt og optager børnenes snak. De går meget seriøst til opgaven og snakker om ”et sted, hvor alle har det godt”, ”børnerestaurant” og ”vand rutschebane fra toppen af Kaffetårnet”

Lydkollagen, teksterne og tegningerne indgik alt sammen i IrmaByens udstilling i Rødovre Centrum. De bedste ideer skal gøres til virkelighed i IrmaByen.