En stiv kuling blæser over IrmaByen. Eller rettere den gamle industrigrund, hvor IrmaByen lige straks vil rejse sig som Rødovres nye bydel. Danboligs vimpler bøjer sig for naturkræfterne. De har frit spil, kræfterne. For alle Irmakoncernens gamle industribygninger er jævnet med jorden. Meget er kørt bort. Men andet ligger som skærver. Parat til at blive til vejunderlag i Rødovres nye bydel.

Mange mennesker har trodset vinden og står samlet om Rødovres borgmester, Erik Nielsen (S), som holder en kort tale om IrmaByen, førend han og ELF Developments udviklingsdirektør, Anette Krarup, graver en symbolsk skovlfuld jord som startskuddet på byggeriet. Bag borgmesteren kan vi se noget betonarbejde. Det er del af fundamentet til de nye boliger. Håndværkerne har snydt lidt og er i gang allerede.

Borgmesteren taler om det gode samarbejde mellem kommunen og bygherren, der skal til for at komme i mål med sådan et stort byggeri. Og IrmaByen bliver også stor i Rødovre. 135.000 kvadratmeter når bydelen er helt udbygget. Den kommer til at huse ca. 3000 mennesker, hvilket svarer til en forøgelse af Rødovre kommunes indbyggere med 8 pct. Borgmesteren fortæller om den store opbakning, IrmaByen har i Rødovre og om, at de nye boliger er meget efterspurgte. Ca. 50 meter væk har den bestilte pølsevogn taget opstilling. Når ceremonien er færdig, kan både byråd, nye boligejere, entreprenører og bygherrer få en bid brød, mens de ser ud over den kæmpestore byggeplads.

Erik Nielsen glæder sig over, at IrmaByens vejnet stort set allerede er på plads, og at alting skrider planmæssigt og hurtigt frem. Alle gør sig umage, pointerer borgmesteren og understreger, at umage er det væsentligste element i byggeprocessen. Fra kommune og bygherre over de mange mennesker med sikkerhedshjelme, der sætter hele projektet sammen sten for sten. Borgmesteren siger, at boligerne allerede er meget efterspurgte, og at mange udflyttere vil komme tilbage til Rødovre for at slå sig ned her.

Noget tyder på, at han har ret. Karin Enemærke har været med under hele seancen. Hun smiler over hele hovedet. Hun har købt rækkehus i Orangerihaven, et-plans rækkehusene med eget orangeri. De bliver færdige i 2017, og Karin Enemærke flytter lige præcis tilbage til Rødovre efter 12 år i parcelhuset i Ballerup. Det er i fire planer, og hendes søn har høfligt bedt hende om at ”udvise rettidig omhu” og flytte til en etplansbolig. Hun ligner et menneske, der ikke har noget mod at efterkomme sønnens ønske. Men hun har også fat i den lange ende, for selvom hun er pensioneret regnskabsdame, hjælper hun stadig sønnen med tallene i hans virksomhed. Så han har bare at være sød.