Grundlæggerne af ELF Development fortæller om starten tilbage i 2006. “Vi delte en drøm om at skabe en lille virksomhed, hvor vi kunne have det sjovt sammen med dygtige mennesker i en afslappet atmosfære og uden overdrevent bureaukrati. En drøm, men en seriøs drøm, da vi ønskede at skabe en anderledes virksomhed med et højt kvalitetsniveau i produkt og proces. For lige meget, hvad du gør i livet, så gør det godt. Ellers skal du gøre noget andet. Du får ingen tilfredsstillelse eller stolthed ud af at gøre noget halvt.”

Projekter, som IrmaByen, er afhængige af, at mange hundrede forskellige mennesker samarbejder og deler den samme drøm om at levere det bedst mulige stykke arbejde: Arkitekter, ingeniører, kommunale medarbejdere på mange niveauer, controllere, marketingspecialister, salgsfolk, banker og forsikringsselskaber. De er alle involveret i arbejdet, endda før vi kommer til totalentreprenørens hårdtarbejdende mænd og kvinder. Dem, som lægger murstenene ovenpå hinanden for at gøre drømmen til virkelighed. Det er en kæmpe holdindsats på alle niveauer.

”At levere et kvalitetsprodukt er ikke nemt, og det er en proces som starter lang tid før første spadestik. Vi har lært på den hårde måde, at det vigtigste skridt er at besætte holdet med de rigtige mennesker. Mennesker, som brænder for opgaven, har de rigtige værdier og sætter en ære i at levere et godt stykke arbejde, både i vores organisation og hos vores samarbejdspartnere. De mennesker, der står bag IrmaByen, er mennesker af den type.”

Byg som til din egen familie

”Vi lægger stor vægt på troværdighed og ansvar, og vi sætter barren højt for medarbejdere og samarbejdspartnere. Byggefolkene på byggepladsen får hele tiden at vide, at de skal bygge boligerne som skulle deres egne familier bo i dem.”

Med det rigtige hold sat, er en stor del af opgaven, at alle husker det drejer sig om bygningernes kommende beboere. At forstå dem, deres ønsker og behov. Og at bygge kvalitetsboliger, der kan følge dem i et helt liv.

”I betragtning af kompleksiteten af at bygge en ny bydel og de mange udfordringer uden for vores kontrol, vil vi ikke altid nå 100% i mål i første forsøg. Men vi er overbevist om, at hvis vi holder os til vores værdier, har det rette team og de rigtige samarbejdspartnere, så er træfsikkerheden høj. Og hvor vi ikke kommer helt i mål i første forsøg, vil vi blive ved med at kæmpe, til at alle er stolte af det produkt, vi har leveret.”