Mødet mellem det grønne og storbyen lokkede Ulrik og Bettina til IrmaByen og deres fireværelses lejlighed i Terrassehaven med ugenert udsigt og plads til familieforøgelse.

Bettina og Ulrik fik nøglerne til deres nye lejlighed højt oppe i Terrassehaven i slutningen af august, og så er det ellers gået hurtigt. For da vi besøger dem, er de eneste tilbageværende flyttekasser inde i rummet, der skal huse familiens første barn. En dreng som har meldt sin ankomst til november.

Vi starter med et kig fra deres store altan, hvor de har uhindret udsigt. Nedenfor ligger IrmaByens parcelhuse. “Om aftenen bliver himlen rød og orange og lysene tændes i højhusene i det fjerne. Så får man fornemmelsen af at være tæt på byen og samtidig midt i grønne områder. Når vejret er som i dag bliver altanen en forlængelse af stuen, og alting bliver større”, konstaterer Ulrik. Han har boet i Københavnsområdet de sidste 10 år, men kommer fra Jylland ligesom Bettina. ”Vi er vant til at have naturen tæt på hjemmefra, så på mange måder er det her ideelt”, siger han.

 

Hvor var lejlighederne?

Efter to år i en lejelejlighed i Vanløse skulle de videre, for de ville gerne starte en familie. De startede med at kigge i Vanløse, som de godt kunne lide og kiggede også længere ind mod byen. De stod blandt andet stuvet sammen med en masse andre mennesker i en Frederiksberg lejlighed, som var udbudt til leje, men konstaterede, at de nok var nr. 99 ud af 100 til at komme i betragtning. Ikke gode odds. Som de langt fleste boligsøgende var de på nettet for at finde boligmuligheder, og her kom de forbi IrmaByen, så at der var åbent hus og bestemte sig for at kigge forbi. Men de havde overset noget. ”Vi kiggede, men hvor var lejlighederne? Vi havde nemlig ikke luret, at IrmaByen var et projektbyggeri, og at lejlighederne ikke var opført endnu. Så vi blev en smule overraskede, da vi troppede op i Kaffetårnet og kiggede ud en byggeplads”, siger Bettina. Kaffetårnet stod ikke for dem som noget ikonisk bygningsværk. Det trængte mest af alt til noget istandsættelse, mente Ulrik. ”Nu hvor vi kender historien om området og tankerne med tårnet, ændrer ens syn sig fuldstændig. Nu er det spændende at se, hvad der kommer til at ske med Kaffetårnet”, siger Ulrik.

 

Målte op med sin notesbog

De havde begge været forbi Rødovre tidligere, men kun til og fra arbejde. Bettina arbejder i Albertslund. Parret kom indenfor i Kaffetårnet, og fik reserveret den fireværelseslejlighed, som de havde overvejet. ”Det er gratis at reservere, og vi kunne se, at de andre interesserede købere var meget ivrige for at sikre sig deres udvalgte bolig. Så vi skyndte os at lave en reservation”, fortæller Ulrik. Reservationen holdt en uge, men de aftalte en forlængelse med mæglerne, så de kunne tage på ferie og diskutere deres nye hjem i fred og ro. Særligt Ulrik læste ”stolpe op og stolpe ned” om IrmaByen, som Bettina udtrykker det. I ferielejligheden forestillede de sig, hvordan deres mulige nye hjem var dimensioneret. Bettina smiler ved tanken om Ulrik, som havde en lille notesbog med en lille tommestok på omslaget med på ferien. Den brugte han til møjsommeligt at måle op for få en fornemmelse af lejlighedens størrelse. ”Vi venter barn, og så har vi jo familie i Jylland, som vi gerne vil tilbyde noget andet end en skummadras i stuen”, siger Bettina og peger ind i familiens gæsteværelse, som også er klar til brug. Ikke en flyttekasse i nærheden.

 

Indretningsråd på facebook

Prisen på lejligheden spillede også ind i familiens beslutning om at komme til IrmaByen. ”Her får vi det fjerde værelse, som vi har brug for, uden at skulle betale Københavnerpriser. Her er plads til mennesker som os med almindelige jobs og indtægter”, siger Ulrik. Apropos folk, så oplever både Bettina og Ulrik en vældig god stemning blandt alle de nye indflyttere. ”Alle er jo i samme situation og lige flyttet ind. Det gør det nemt at hilse på hinanden på trappegangen, på stierne og i parkeringskælderen”, siger Bettina. Ulrik nikker. ”Alle er meget hjælpsomme og hjælper med at tømme flyttekasser ud af elevatoren, låner ting af hinanden og giver gode råd – også på forskellige IrmaBy facebookgrupper, hvor beboerne blandt andet udveksler indretningstips”, konstaterer Ulrik og kigger op mod himlen. Der er frit udsyn.

Et af parrets krav til deres nye bolig var netop, at der ikke lå nogen altan over deres, men at de havde frit udsyn op til himmelhvælvet over IrmaByen. Det er lidt for tidligt at kigge stjerner. Men om kort tid vil det skumre, og lysene bliver tændt i højhusene langt borte og i stadig flere af IrmaByens boliger. For eksempel i parcelhusene nedenfor, hvor en af Ulrik og Bettinas bekendte netop er flyttet ind. ”Det her er et sted, hvor man har lyst til at køre med sin barnevogn”, siger Bettina