Du kan næsten se det overalt i Rødovre. IrmaByens vartegn, som ELF Development købte af kommunen i 2016. Det ikoniske kaffetårn, der rejser sig næsten 38 meter over jorden med sin markante sydvendte glasfacade, hvor solen kan strømme ind og opvarme etagerne med over seks meter til loftet. Lige nu står etagerne rå. Men snart vil de 1750 kvm. summe af livet fra IrmaByen. Tårnet som blev fredet i 2014 bliver samlingspunkt i den nye bydel og det eneste stykke arkitektur, der bliver tilbage fra tiden som erhvervsområde.

Når du går ind i tårnet, er det svært ikke at blive imponeret. 350 kvadratmeter på hver af de seks etager og de meterhøje vinduer i glasfacaden, der giver et unik overblik over området fra de øverste etager. 198 trin er der til toppen. Tårnet blev bygget i 1968. Her havde Irmakoncernen sit råkaffelager og kafferisteri, hvor ”overkafferimesteren” fra risteriet på fjerde sal i 20 år vågede over og eksperimenterede med kvaliteten af de fire forskellige kaffeblandinger.

Fra stuen og op til femte sal kommer tårnet fremover også til at udstråle kvalitet. Vi har mange ideer: Plads til café i stueetagen, som trækker tråde til kvalitetskaffen, et kreativt studie for de unge i og omkring IrmaByen, midlertidige elementer som Pop up restaurant, kunstudstillinger og beboerstyrede motionsaktiviteter etc. Der bliver sikkert også plads til kontorer for virksomheder med særlig højt til loftet. Kaffetårnet og pladsen foran – som hedder Børge Olsens plads efter Irmas navnkundige direktør – bliver et sted, hvor IrmaByens borgere kan dyrke fællesskabet og styrke kulturen. Vi håber også, at vores aktiviteter i og omkring Kaffetårnet vil inspirere resten af Rødovres borgere til at kigge forbi og tage del i fællesskabet. Kaffetårnet og Børge Olsens plads bliver katalysatorer for integrationen mellem IrmaByen og resten af Rødovre.