D. 3. september så Emma og Mads deres nye hjem i Terrassehaven for første gang i forbindelse med gardinopmålingen. Lidt ligesom juleaften mente de, mens de gjorde sig klar til at cykle tilbage til deres lejlighed på Østerbro

Højtrykket har ramt Danmark og dermed også Rødovre og Terrassehaven i IrmaByen her i starten af september. Solen skinner varmt, og Emma og Mads er tydeligvis i godt humør, mens de låser cyklerne op. Lige bag dem står IrmaByens største bygningsværk, Terrassehaven. Om under seks uger, den 12 oktober, får de nøglerne til deres nye fireværelses lejlighed på fjerde sal. De har lige været oppe og få taget mål til gardiner og set efter fejl og mangler i lejligheden.

”Udsigten er fantastisk”, mener Mads og Emma er enig. Det frie udsyn over IrmaByen har talt stort med på plussiden, da de bestemte sig for at flytte til Rødovres nye bydel for halvandet år siden. De ventede barn, og Mads’ lejlighed i København kunne ikke rumme familieforøgelsen. Nu er Oscar kommet til og skal selvfølgelig have sit eget værelse.

 

Et stærkt sammenhold i IrmaByen

”Jeg er opvokset i Rødovre og ville gerne tilbage”, siger Emma. Parret havde både kigget på Vanløse og Amager, før de valgte at skrive under på slutsedlen. ”Vi får væsentlig mere for pengene her og vi flytter i et spritnyt byggeri uden gamle stofledninger og træk fra vinduerne, hver gang det blæser, siger Mads med henvisning på deres tidligere bolig. Emma og Mads ser det som en fordel, at der er mange nye beboere, der flytter ind på samme tid. ”Vi deler den samme oplevelse, og det gør nok, at vi hurtigt kommer til at snakke med de andre”, siger Emma.

Ifølge Mads virker det også, som sammenholdet i IrmaByen allerede er ved at vokse sig stærkt. ”Det kan vi se på de forskellige beboergrupper på facebook. Det lader til, at alle, der flytter ind, hjælper hinanden fra starten”, siger Mads. Den unge børnefamilie oplever hele IrmaBy projektet som smukt, grønt og børnevenligt. ”Jeg håber også, at vores børn får plads i den nye børneinstitution, som  Rødovre kommune bygger ved siden af IrmaByen”, siger Emma. Parret planlægger nemlig flere børn.