Det stod ned i stænger lørdag. Alligevel slog Søren Reinholdt IrmaBy rekorden i at møde tidligt op for at komme forrest i køen til sin drømmebolig. Kl. 17.30 lørdag aften var han på plads i regnvejret foran kaffetårnet i campingstolen med (vandtæt) termotøj, kaffe og snacks for at få Townhouse nr. 21 til ham og hans søn.

Egentlig havde Søren Reinholdt inviteret gæster til middag lørdag aften i sit hjem på Frederiksberg. Men uroen i kroppen voksede i løbet af dagen, og han endte med at aflyse og undskylde overfor sine venner. ”Der var kun et sted, hvor jeg skulle være lørdag aften, og det var foran Kaffetårnet”, siger Søren. Klokken er nu 10 søndag formiddag. Showroomet slår dørene op om en time, og Søren har lagt noget af termotøjet. For solen skinner. ”Men kl. 4 i morges var det godt nok koldt”, siger Søren og skutter sig.

 

Ægte Rødovredreng

Søren er efter eget udsagn ægte Rødovredreng, som bare tog en afstikker på 25 år til Frederiksberg. Nu skal han tilbage til kommunen, hvor han spillede ishockey i ”kostalden” i Rødovre i gamle dage og idag spiller i Areanen, blot et stenkast fra IrmaByen. Han glæder sig. For han har i flere år ledt efter det ideelle sted, hvor han og sønnen Sebastian på 9 år, skal bo. Sebastian har trofast fulgt sin far rundt til ”Åbne Huse”, projektsalg og ledige byggegrunde. Men den lille familie har ikke fundet den helt rigtige bolig før nu. ”Det har ind imellem været svært at forklare Sebastian, at et bart stykke jord skulle være hans nye hjem”, siger Søren og smiler.

Som gammel Rødovredreng har Søren fulgt IrmaByen fra starten og havde tidligt udset sig 3 af delområderne med Townhouse, hvor Skiferhusene var et af dem der kunne opfylde vores boligdrøm. ”Ifølge tegningerne og beliggenhed i IrmaByen er Skiferhusene helt perfekt til vores behov. Vi skal ikke have så meget have, at passe, da vi ofte er på golfbanen og et must for mig var, at der var en stor tagterrase og et par mindre terrasser. Det bliver indfriet med Skiferhusenes indretning. Jeg får samtidig fri udsigt og masser af lys”, siger Søren om sit nye Townhouse nr. 21, som i øvrigt var hans fars lykkenummer.

 

Snacks og segboard

Søren fik i øvrigt masser af opmuntring foran Kaffetårnet lørdag aften. Vennerne kom forbi, og Danbolig Rødovre havde luret, at nogle allerede ville stille sig i kø aftenen i forvejen. Så de kom forbi med snacks og drikkevarer og åbnede Kaffetårnet i nogle timer, så Søren kunne komme indenfor. Danbolig havde medbragt et segboard (det der lille motoriserede bræt med hjul), som Søren, vennerne, Danbolig og de andre i køen mere eller mindre rutineret kørte hen over Kaffetårnets gulv og rundt om udstillingsskiltene. Ventetiden blev lidt hyggeligere og en hel del varmere. Søren og de andre i køen fik efterfølgende lov til at ligge i ”bilkø”, fordi vejret var så fjendtligt.

Nr. 2 i rækken, Dilay, kom kl. 21.30 lørdag aften. Eller mere præcist Dilays far, lillebror, søster og mand. For Dilay selv venter barn og fik familien til at sørge for, at hun, manden og deres to børn kunne få det helt rigtige sted at bo, et enderækkehus i Skiferhusene. Dilay og hendes familie bor tæt på, i Brøndbyøster, og har ligesom Søren fulgt IrmaByen på tæt hold fra starten af byggeriet.

 

Sad og bed negle

”Da vi så Skiferhusene blev udbudt til salg, gik det op for os, at det var vores drømmebolig”, siger Dilay. Lørdagen gik med at ringe regelmæssigt til familien for at høre, hvordan det gik i køen og med at bide negle. For selvom Dilays far allerede havde fundet ud af, at Søren foran i køen ikke var ude efter det samme hus som Dilay, var det alligevel lidt for spændende at sidde derhjemme og vente på nyt om sit nye townhouse. Nu står Dilay lige bag ved Søren i køen. Hun har taget den sidste time fra kl.10 til 11, hvor Kaffetårnet åbner. Selvom familien har været i kø hele natten, ser de fleste ud til at være her endnu.

Christina står også i kø. Hun kiggede forbi lørdag aften, men besluttede sig for først at stille sig op 20 minutter i 8 søndag morgen. Hun vikarierer i køen for sin datter og svigersøn, som også har udset sig et af Skiferhusene. Det lader til, at hun har heldet med sig og får reserveret den bolig, som hendes familie har udset sig. ”Det er boligen lige efter deres hoved. De køber nu. De springer ikke fra siger Christina, og træder ind i Kaffetårnet, hvor mæglerne står klar.