Ida, Simon og sønnen Alfred slog rekorden i at vente foran Kaffetårnet for at få fingre i det helt rigtige rækkehus i Baristarækkerne. 48 timer ventede familien en ad gangen, men så var enderækkehuset i Baristarækkerne deres. Vi mødte familien til en snak om bl.a. vedligeholdelse, venner, vagtfolk og verdens bedste bolig.

”Hvor gammel er du, Alfred?”, spørger fotografen, da vi ankommer til Ida, Simons og Alfreds nuværende bolig i Valby. ”To år”, svarer den unge mand og holder to fingre i vejret, så Thorbjørn med kameraet ikke kan være i tvivl.

”Det er klart et af de spørgsmål, som han har trænet”, siger Simon, som er far til Alfred og sammen med Ida nybagt medejer af et 167m2 enderækkehus i Baristarækkerne – et af de store med to tagterrasser og et ekstra værelse på toppen og glaskarnap i stuen. Et skønt hus i et spændende område. Men når vi kigger rundt i familiens nuværende bolig – en af mange smukke gamle villaer fra starten af sidste århundrede i ejerforeningen ”Lyset” i Valby, skal vi selvfølgelig spørge, hvorfor familien har valgt at flytte. Nøjagtigt som Alfred har både Ida og Simon svar på rede hånd.

”Vi har fundet ud af, at vi ikke kan lide vedligeholdelse”, siger Simon. Ida nikker.

 

Sparer penge

Familien har lagt mange planer for, hvordan huset i Valby skulle indrettes lige efter deres ønske. Men selvom familien havde projekter med efterisolering, nyt køkken og nyt bad klar i hovedet, blev det ved tanken.

” Det ville koste os 1, 5 millioner over de næste 5-10 år at få det, som vi ville, og ingen af os har hænderne skruet på til den slags opgaver. Altså skulle vi købe det hele ude i byen”, siger Simon.

”Vi vil hellere spare pengene, bo vedligeholdelsesfrit og så bruge istandsættelsespengene på os selv”, supplerer Ida.

Selvom familien har boet det meste af tiden i byen, kiggede de nu udenfor bygrænsen. Alfred skulle have et stort værelse, og der skulle også være plads til en lillebror eller lillesøster.

Blikket faldt på IrmaByen, og de gik i gang med at researche.

”Simon læste simpelthen alt, han kunne komme i nærheden af om IrmaByen og Baristarækkerne”, siger Ida.

Simon nikker. Han trawlede sig igennem lokalplaner, køreplaner, projektplaner og alle mulige andre planer for at sikre sig, at IrmaByen og Baristarækkehusene var det rigtige sted for familien.

 

Fredag morgen kl. 8.

Først var Simon usikker på, om den offentlige transport til og fra IrmaByen var velegnet til at bringe ham til arbejdet i Mørkhøj og Ida til sit job i Hvidovre. For slet ikke at tale om turene ind til København, som de stadig holder meget af. ”Men vi fandt ud af, at Brøndbyøster station kun ligger 15 minutter væk til fods, og at busdriften intensiveres”, siger Simon.

Ida planlægger selv at tage den tohjulede.

”Jeg regner med at cykle til og fra arbejde og ind til byen”, siger hun.

Familien havde overvejet Skiferhusene, men var kommet for sent i gang med søgningen. Nu, bevæbnet med en kæmpe viden om IrmaByen og Baristarækkerne, tog familien ingen chancer. De havde udpeget sig den bedste bolig for enden af Baristarækkerne.

”Vi regnede med, at folk tidligst ville lægge sig i kø fredag eftermiddag efter arbejde, så vi allierede os med min far, som er folkepensionist. Han indfandt sig fredag morgen kl. 8 med sin morgenkaffe og avisen og hyggede sig nogle timer, inden Ida afløste ham bevæbnet med køletaske, campingstole, snacks og bøger”, siger Simon.

”Ja, og min søster fløj ind fra Norge i den weekend, så hun kunne være med”, supplerer Ida.

 

Solanalyse, studiegruppe og Roskildefestival

At starte tidligt viste sig at være en rigtig fornuftig idé, for nr. 2 ankom allerede fredag aften.

Simon og Ida havde blandt andet valgt enderækkehuset, fordi det havde ugenert udsigt over legepladsen og Espelunden, og fordi huset havde den helt rigtige placering i forhold til solen.

”I lokalplanen kan du blandt andet finde analyser af sol og skygger på ejendommene på forskellige klokkeslæt”, siger Simon, der delte ud af sin viden til den gruppe af vordende rækkehusejere, der efterhånden havde samlet sig foran Kaffetårnet.

”Vi lavede nærmest studiegruppe i køen og diskuterede. På baggrund af vores research valgte en i køen et andet rækkehus end det, som han i første omgang havde udset sig . Det udviklede sig lidt som en Roskildefestival – bare uden øllerne og musikken og med en væsentlig større regning til sidst. Vi mødte alle vores kommende naboer og genboer. Vi fik pizza udefra og besøg af vennerne, som kom forbi og hyggede med os i det fantastiske vejr”, husker Simon, som også erindrer en anden oplevelse i den kuriøse ende.

 

Vagtmand: ”hjemløse sover ved Kaffetårnet”

”En vagtmand kom forbi Kaffetårnet lørdag nat og meddelte i sin skulder WalkieTalkie, at ”en række hjemløse” havde lagt sig til at sove foran Kaffetårnet. Nu var det selvfølgelig også ret mørkt på det tidspunkt”, fortæller Simon.

Da klokken blev 11 søndag morgen fik familien deres drømmebolig, som de her i eftermiddagssolskinnet i Valby ikke ser ud til at fortryde et sekund.

Vi får et smukt, vedligeholdelsesfrit hus med masser af plads og tæt på København, siger Ida. Simon supplerer:

”IrmaByen bliver fuld af børn, så det er bare at åbne dørene og lade Alfred løbe ud og lege med vennerne. Vi har Vestvolden og Espelundens idrætsanlæg klods op af IrmaByen og en kilometer til 160 butikker i Rødovre Centrum. Plus at der åbner nærbutikker i selve IrmaByen. IrmaByen bliver et smørhul. Vores smørhul”, fastslår han.

Familien regner i øvrigt med at barskabet skal stå i stuen på 2. sal, så man er klar til gæsterne, når de indfinder sig den 1. oktober 2019. Og til Simons mor, der får sit eget værelse, når hun kommer på besøg fra USA

 

På salgsstarten for Baristarækkerne denne søndag blev  75% af boligerne blev reserveret.