Denne søndag har solen endelig mast sig frem mellem skyerne i nogle timer, og vinterlyset reflekteres smukt i Kaffetårnet’s glasfacade. For ikke så længe siden ville IrmaByen ligge stille hen på dette tidspunkt. For klokken er 12:00, og showroomet i Kaffetårnet er lukket. Men IrmaByen er ikke længere blot en stor byggeplads. Selvom jorden er mudret af regnvand, så er folk ude at nyde de sjældne solstrejf. Nu bor der nemlig mennesker i IrmaByen – som f.eks. Søs og Bjarne.

Søs og Bjarne har snart boet i deres lejlighed i Mokkahusene i 2 måneder. De glæder sig over lejligheden, Mokkahusene’s flotte arkitektur og den velvilje, som har mødt dem. “Jeg blev straks forelsket i Mokkahusene”, siger Bjarne. Søs nikker. Børnene var flyttet hjemmefra, og de ledte efter en bolig, som passede til deres nye liv. Et liv som vel at mærke ikke skulle gå med at vedligeholde en bolig. Her passede IrmaByen og Mokkahusene perfekt.

De har kun lovord at sige om den behandling de har fået af håndværkere, naboer og alle involverede parter. “ved fejl- og mangelgennemgangen fandt vi et hul i soveværelset, men håndværkerne har virkelig været fremme i skoene og har udbedret fejlene i en fart og med et smil”, siger Bjarne. Søs er enig. “En af de andre beboere havde en arkitekt med til gennemgangen for at være sikker på at få det hele med. Arkitekten sagde, at han sjældent har oplevet så få fejl i en ny lejlighed, så standarden herude er høj”, mener Søs.

Det eneste skår i glæden er afstanden til Brønshøj Torv, som Søs savner. “Vi skal stadig vænne os til at være flyttet væk”, konstaterer Søs. Det er trods alt heller ikke mange måneder siden de vinkede farvel til huset og Brønshøj. Til gengæld kan hun og Bjarne så glæde sig over, at deres lejlighed er stor nok til, at de kan indrette et værelse til barnebarnet, når familien kommer på besøg.

I morgen afleveres de sidste boliger i Mokkahusene til beboerne og endnu et delområde står klart i IrmaByen.