2 x Amalie og 2 x Sofie fra 7Y på Islev skole vandt i weekenden IrmaByens konkurrence om de bedste idéer til at skabe det fede børne- og ungdomsliv i IrmaByen, Rødovres nye bydel. De unge idémagere kan nu se frem til, at folkene bag IrmaByen realiserer de unge vinderes ideer.

Amalie Larsen, Sofie Bloch, Sofie Alquist og Amalie Hofflund, alle lokale Rødovrepiger fra 7Y på Islev Skole, tog sejren i IrmaByens idékonkurrence om at skabe et spændende ungdomsliv i Rødovre med en idé om at etablere et ”kreativt studie” i Kaffetårnet på Korsdalsvej.

De unge var i hård konkurrence om at skabe det fede ungdomsliv i IrmaByen. Både fra andre unge Rødovreborgere og unge udefra. Men lørdag blev de fire piger kåret som vindere på Rødovre Centrums festplads, hvor alle konkurrencedeltagerne i et par dage havde udviklet og forfinet deres ideer. Konkurrencen indgik i IrmaByens udstilling på festpladsen. Og alle deltagerne arbejdede med deres ideer i ”kreativitetshuse” opstillet på pladsen, så centrets besøgende kunne følge med i arbejdet.

“fællesskab” vandt

Deltagerne var opdelt i tre grupper, der hver havde en af IrmaByens værdier at arbejde ud fra. Værdier var ”generøsitet”, ”fællesskab” og ”bevægelse”. 2 x Amalie og 2 x Sofie vandt med deres ideer til ”fællesskab”.

”Vi foreslog at etablere et ”kreativit studie” på en af etagerne i Kaffetårnet,” fortæller de glade vindere i deres klasselokale på Islev skole, efter skoledagen er forbi. I det kreative studie foreslår pigerne tre overordnede aktiviteter. Et film og lydstudie til unge, et ”art and craft” lokale, hvor de unge kan lave eksempelvis billedkunst og en madlavningsafdeling, hvor de unge kan lære at fremstille lækker mad af sunde råvarer. Kodeordet er, at de unge i IrmaByen skal være fælles om aktiviteterne og oplevelserne.

”Vi foreslog aktiviteter, som vil tiltrække alle – både drenge og piger”, forklarer pigerne, der brugte meget tid på at trykprøve ideerne ved at snakke med børn og unge på deres skole. Som en særlig komponent foreslår pigerne at tiltrække kreative ”overhoveder” til at styre aktiviteterne i det kreative studie.

 

Dokumentarfilm, kogebog og legeplads

De fire vindere forestiller sig, at de unge brugere af det kreative studie skal ”betale tilbage” til fællesskabet med kunstprodukter.

I filmstudiet skal brugerne lave en dokumentarfilm om Irma og IrmaByens historie. Art and Craft brugerne skal udsmykke en kreativ legeplads ved siden af kaffetårnet og endelig skal madlavningsholdene producere en kogebog. Det skal stilles til rådighed for Elf Development, som er folkene bag IrmaByen, og så selvfølgelig til IrmaByens kommende indbyggere”, fortæller de fire vindere.

Pigerne tænker også, at det kreative studie kan tjene penge til sin egen drift ved eksempelvis at afholde koncerter og sælge billig mad, produceret i madværkstedet. ”Begge dele er med til at skabe det fællesskab, som det hele handler om,” siger de fire vindere.

Udviklingsdirektør Anette Krarup fra Elf Development er meget glad for de unges input. “Jeg synes, at vi har set en række meget originale idéer fra alle de unge, der har deltaget i vores konkurrence. Vores fire vindere har demonstreret, at de ikke alene kan udvikle spændende visioner for ung- domsaktiviteter, men også tænkt over, hvordan vi praktisk kan gøre dem til virkelighed. Vi glæder os meget til at arbejde konkret videre med pigernes ideer, siger Anette Krarup”.