IMG_5538

Irene og Michael VILLE bare have drømmelejligheden, da vi startede salget af Udsigtsparken den 10 september. Så de troppede op allerede kl. 20 aftenen forinden. Det var kun fem minutter, før det næste par, Lis og Michael, indfandt sig med kaffe, stole og varme tæpper. Heldigvis havde parrene udset sig to forskellige lejligheder.

Der er kø foran Kaffetårnet. Folk venter tålmodigt på, at Danbolig slår dørene op for premieren på Udsigtsparken. IrmaByens seneste byggeprojekt med udsigt over IrmaByens egen park. Folk får numre, som svarer til deres plads i køen. Indenfor venter Danboligs mæglere ved reservationsbordet. Interessen er stor blandt de fremmødte. 20 minutter senere kommer Irene og Michael ud af døren igen.

”Jeg er SÅ glad. Det var vigtigt, at det blev lige præcis den lejlighed”, siger Irene og ser ud, som hun har lyst til at hoppe op og ned. Hun og Michael har reserveret lejligheden, de kom efter. Øverst og med tagterrasse. Michael smiler og ser bemærkelsesværdig frisk ud. Det er ikke til at se, at han har haft ”hundevagten” i campingstolen forrest i køen fra midnat til kl. 8 om morgenen. Han har tilbragt natten opretsiddende med tæpper og ikke ligget ned et øjeblik.

”Ellers ville det jo have været snyd”, som han siger.

Mange kvadratmetre for pengene
De er begge i 50’erne, og børnene er flyttet hjemmefra. Så nu var det tid at sælge rækkehuset i Hvidovre. De havde først set på boliger i København. Blandt andet i Carlsberg Byen. Men det blev ved tanken.

”Priserne er meget høje inde i indre by. I IrmaByen er prisen ok, vi får flere kvadratmetre for pengene og grønne områder. Vi cykler begge to på arbejde i København, så vi ledte efter et sted, der ikke lå over 10 kilometer væk fra centrum. Det passer perfekt med Udsigtsparken ”, siger Irene.

De var første gang i IrmaByen i marts ”mere for sjov” og kiggede på Terrassehaven. Men da Udsigtsparken blev annonceret så de netop den lejlighed, som de gerne ville bo i. Egentlig havde de tænkt sig at dukke op ved midnatstid for at sikre sig en plads forrest i køen. Men de valgte at køre forbi allerede ved 20 tiden. Det blev de glade for. Bilen var nemlig dårligt parkeret foran Kaffetårnet, før Lis indfandt sig. Hun og hendes mand, Michael, var nemlig også på jagt efter en helt særlig lejlighed i Udsigtsparken. Lis racede hjem efter Michael, da hun så, at de første købere allerede havde indfundet sig. Sammen dukkede de så op foran Kaffetårnet nogle få minutter efter, Irene og hendes Michael havde slået campingstolene ud.

Slået på målstregen
Nu fulgte nogle nervepirrende sekunder for Lis. For havde de andre valgt den samme lejlighed? Var de blevet slået på målstregen med fem minutter? Nej! De to par havde udset sig to forskellige lejligheder.

Lis og Michael kunne ånde lettet op.

De ser også meget tilfredse ud, nu hvor natten er overstået (de satte en ung pige til at tage de værste nattetimer i campingstolen), og de har sikret sig deres egen taglejlighed med stor tagterrasse. Parret kommer fra Brøndbyøster, og har ligesom Irene og Michael vinket farvel til børnene og sat huset til salg.

”Hun kunne ikke holde til at klippe hækken længere, siger Michael med et stort grin”.

Nej, nu skal jeg bare sidde og nyde et glas hvidvin og kigge ud over alt det grønne, siger Lis.

De har nu en uge til at lave deres reservation om til en købsaftale. Og mon ikke de gør det? For ved midnat dukkede det næste interesserede par op. De ville have den samme lejlighed som Lis og Michael.

I skrivende stund har fire par reserveret den samme lejlighed, hvis Lis og Michael springer fra. Udsigtsparken byder sine nye beboere velkommen i februar 2019.

IMG_5551