Ludvig Find og Andreea Kaiser står bag IrmaByen

IrmaByen på tegnebrættet

Da COOP tog sin beslutning om at flytte Irmas domicil i 2012, stod Rødovre Kommune pludselig med et grundareal på hele 135.000 m2 med en unik beliggenhed lige ved Vestvolden. Hvad skulle der ske med det store område?

Der gik ikke lang tid, før ELF Development, med Ludvig Find og Andreea Kaiser i spidsen, henvendte sig med en storslået idé på tegnebrættet. Idéen var at opføre et helt nyt bykvarter med plads til omkring 3000 nye beboere fordelt på ca. 1000 forskelligartede boliger. Bykvarteret skulle gå under navnet IrmaByen, da det var altafgørende for Ludvig og Andreea, at det nye område blev etableret med respekt for historien. Dette var også grunden til, at det ikoniske seksetagers Kaffetårn allerede var indtænkt som en etableret del af planen for det nye bykvarter.

”Irmas bevægende historie og værdier er et mentalt fundament at bygge en ny bydel på. Selvom

byggeriet er nyt, vil ingen nye indbyggere være fremmede. De bliver en del af områdets historie.

En historie som alle deres naboer i Rødovre Kommune kender.” – Ludvig Find og Andreea Kaiser.

Historien bag ELF Development

Med opkøbet af det store grundareal i Rødovre, kom Ludvig Find, Andreea Kaiser og ELF Development pludselig på mange rødovrebeboeres læber. Men hvad var historien bag den succesfulde ejendomsvirksomhed?

ELF Development er et familiejet ejendomsselskab, der blev af Ludvig og Andreea i 2006. De to fandt sammen som både par og businesspartnere efter at have læst en MBA på London Business School samme år. Ludvig Find og Andreea Kaiser delte fra begyndelsen en drøm om at etablere en ejendomsvirksomhed, som skulle være kendetegnet ved et højt kvalitetsniveau i både proces og slutprodukt. Samtidig skulle det være en virksomhed båret af dedikerede medarbejdere, der alle var de dygtigste inden for deres felt og som samtidig besad det helt rette værdigrundlag.

”Med det rigtige hold sat er en stor del af opgaven, at alle husker, at det drejer sig om bygningernes kommende beboere. At forstå dem, deres ønsker og behov. Og at bygge kvalitetsboliger, der kan følge dem i et helt liv.” – Ludvig Find.

Det gik hurtigt om for Ludvig og Andreea, at deres og medarbejdernes fornemmeste opgave var at tage udgangspunkt i de ønsker og behov, der gjorde sig gældende hos de beboere, der skulle bo, leve og interagere med ELF Developments boliger og byrum. Dette blev også det klare udgangspunkt for etableringen af IrmaByen.

Ludvig og Andreea har skabt et velfungerede bykvarter

I løbet af de seneste 14 år har Ludvig Find, Andreea Kaiser og deres dedikerede medarbejdere gennemført en lang række store og succesfulde udviklingsprojekter til både private købere og lejere. Her står IrmaByen stadig som et af de største og mest omfattende udviklingsprojekter.

IrmaByen er i dag et så veletableret bykvarter, at de i alt 135.000 m2 allerede huser mere end 1.300 beboere fordelt på unge par, børnefamilier, singler og seniorer. Denne mangfoldighed bunder blandt andet i, at ikke to byggerier i IrmaByen er ens. Hvert byggeri har herimod sine helt egne kvaliteter og er boligtypemæssigst fordelt på alt fra parcelhuse og rækkehuse til andels-, ejer- og lejelejligheder. Dette faciliterer diversiteten og samspillet mellem forskellige livs- og boligformer, hvilket har skabt rum for det fællesskab og den vellykkede integration, der i dag kendetegner IrmaByen.

Et udpluk af danske medier:

Estate Media – 18. juni 2020: https://estatemedia.dk/dk/2020/06/18/ludvig-find-stopper-som-ceo-i-elf-afloeser-fundet/

Byens Ejendom – 18. juni 2020: https://byensejendom.dk/article/ny-administrerende-direktor-til-elf-development–31217

Estate Media – 5. juni 2020: https://estatemedia.dk/dk/2020/06/05/elf-development-faar-overskud-paa-153-millioner-kr-forventer-endnu-bedre-aar/

Dagens Byggeri – 5. juni 2020: http://www.dagensbyggeri.dk/artikel/110768-hoj-aktivitet-gav-solidt-regnskab

Rødovre Lokalnyt – Den 29. august 2017: www.rnn.dk/2017/08/det-kraever-at-vi-tager-toppen-af-ligusterhaekkene/