Rødovre Korskole sang julen ind i et Luciaoptog i Kaffetårnet i hjertet af IrmaByen – Rødovres nye bydel.
20 børn fra kommunens egen korskole tog en time ud af kortets pakkede (jule)kalender og lagde vejen forbi Kaffetårnet for at levere Lucia optog til Kaffetårnet på Korsdalsvej. Her fik de mange interesserede mennesker på boligjagt både musikalsk juleunderholdning og mulighed for at reservere en en af de helt store julegaver – nemlig en ny bolig i Rødovres nye bydel.
Akustikken var overraskende god, og børnenes stemmer klang smukt i forening med vintersollyset, der skinnede gennem den store glasfacade på tårnet.
Børnekorsleder, Iben Vestergård, styrede harmonierne med sikker hånd og glædede sig over sine elever.
”Børn og voksne i Rødovre er fantastiske. Alle hjælper hinanden, og jeg kan virkelig mærke, hvor meget folk bakker op om aktiviteterne i kommunen. Når ungerne skal herud til Kaffetårnet, stiller alle forældre op, selvom det er i weekenden, og samarbejdet mellem kommunen og borgerne er virkelig godt og tæt,” siger Iben Vestergård, der er klassisk uddannet sanger fra musikkonservatoriet.

Hellere Rødovre end Hamborg
Korskolen er et samarbejde mellem Rødovre Musikskole og Islev Kirke og har aktuelt 30 elever mellem 9 og 24 år. I juletiden underholder de rundt omkring på kommunens institutioner og lægger også vejen forbi Rødovre Rådhus til det årlige julemarked. Aktuelt er koret et rent pigekor, men det håber Iben Vestergaard vil ændre sig. Vi havde fem drenge med i koret sidste år, men de stoppede, da deres stemmer gik i overgang. Nu glæder vi os til, at vi får nye drengestemmer ind i koret, siger Iben.
Hun er i dag korleder for 6 børnekor – alle sammen i Rødovre kommune – og synes at undervisningen af børn og voksne i sang og stemmetræning er en dejlig del af arbejdet som professionel sanger.
”Som professionel sanger rejser man meget rundt. Og med familie og børn i Danmark er det er ikke så sjovt at sidde alene på et hotelværelse i Hamborg. Rødovre er en skøn kommune og en dejlig arbejdsplads,” siger hun.