Kaffetårnet – hjertet i IrmaByen

Kaffetårnet er IrmaByens imponerende vartegn, som ELF Development købte af Rødovre Kommune tilbage i 2015. Det fredede tårn rejser sig hele 38 meter over jorden og er derfor omtrent på højde med det ikoniske Rundetårn i København.

Kaffetårnet er kendetegnet ved sin markante sydvendte glasfacade, hvor solen strømmer ind og opvarmer etagerne, der har over fem meter til loftet. Lige nu står de fleste etager rå, men inden længe vil Kaffetårnets 1.991 kvadratmeter summe af liv og aktivitet. Kaffetårnet bliver IrmaByens samlingspunkt, og samtidig er tårnet det eneste stykke arkitektur, der stadig står fra den tid, hvor Irma havde sit domicil på grunden.

Kaffetårnet blev opført i 1968, og i årene efter husede tårnet Irmakoncernens råkaffelager og kafferisteri. På fjerde sal eksperimenterede over-kafferi-mesteren med kvaliteten af Irmas fire forskellige kaffeblandinger og overvågede fremstillingsprocessen.

Visionen er, at Kaffetårnet vil være indbegrebet af aktivitet, kultur og fællesskab. Vi vil give plads til en hyggelig café i stueetagen og har samtidig planer om at opføre en stemningsfuld restaurant på en af etagerne. Herudover er tanken, at Kaffetårnet kan give plads til borgerstyrede aktiviteter, fællesskab og kreativitet. Der bliver højst sandsynligt også plads til kontorer for virksomheder med særligt højt til loftet.